Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Isteni duplacsokis keksz egészségesen

Szerző:
Szabó Anna
Akadnak olyan napok, amikor szemet hunynánk a tény fölött, hogy a cukor mennyire ártalmas a szervezetünknek, és ellazulva betolnánk egy jókora csokis sütit csoki darabkákkal megbolondítva. Aztán, miután megetettük a magunk cukoréhes kis szörnyét, jöhet a bűntudat. Ezt elkerülendő, mutatunk egy olyan receptet, ami cukor nélkül is csillapítja az édesség iránti vágyat. Ráadásul isteni finom!

 


Hozzávalók (1 bögre kb. 2 dl)

• 1 bögre finomliszt
• 1 bögre teljes kiőrlésű liszt
• 1 tk. vanília aroma
• ¼ bögre zsírszegény kakaópor
• 10 dkg kókuszzsír
• ¾ bögre xilit (nyírfacukor)
• 1 tojás
• 100 g (1 tábla) étcsokoládé (minél nagyobb %-ú, annál jobb)
• 1 csapott tk. szódabikarbóna
• 1 csipet só

Elkészítés

A vajat először felmelegítjük, hogy folyóssá váljon, majd a xilittel addig keverjük, amíg habos masszát nem kapunk. Miután ez megtörtént, beletörjük a tojást, hozzáöntjük az aromát, és fokozatosan adagoljuk a száraz hozzávalókat (liszt, kakaó, szódabikarbóna, só). A csokit tetszőleges nagyságú kockákra, négyzetekre tördeljük, majd beleforgatjuk a kakaós masszába.

Kis kanálkányi kupacokat pakolunk egymás mellé, de vigyázzunk, hogy a kupacok kellő távolságra kerüljenek egymástól, mert hajlamosak elterülni a hő hatására.

Előmelegített sütőben, kb. 180°C-on sütjük, épp csak addig, amíg már nem fényes a közepe (rendesen előmelegített sütőben 7-8 perc).

Tuti tipp!

Ha a sütemény mellé szeretnénk elkortyolgatni a tejszínhabos tejeskávénkat, készítsük el mi magunk a tejszínhabot (így kevesebb hozzáadott cukrot fogunk elfogyasztani). Ha a habtejszín nem elég édes, egy kis xilittel segíthetünk rajta. A kávénkba pedig keverjünk egy kevés mézet cukor helyett.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL