A bárányhús zamatos ízének megőrzése érdekében különösen ajánlott a néhány percig tartó főzés zöldséges és fűszeres lében. Így a hús lassan fog sülni anélkül, hogy elszíneződne vagy, hogy kiszáradna, ami amúgy gyakran megeshet a sütőben történő készítéskor. A rövid ideig tartó főzés (posírozás) ideje a hús adottságaitól függ: minél idősebb a hús, annál hosszabb a főzés ideje. A legjobban főzhető rész a comb, amelynek lágy és sovány húsa kiválóan elkészíthető ezzel a módszerrel. A siker érdekében fontos, hogy a főzőlé forrás közeli állapotban legyen, amikor a húst beletesszük, de soha ne érje el a forráspontot. A főzőlében legyenek különféle zöldségek, amelyeket a hússal együtt kell majd tálalni.
|
Bárány chilindron módra » |
|
Fehérboros báránybecsinált párizsi módra » |
|
Bárány nyárson, ahogy a görög Nauplie-ben készítik » |
|
Bárányfilé burgonyával
|
|
Kísérő mártások |
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK