Eperbólé
Bólés tálba tegyünk 1 kg válogatott friss vagy konzerv epret, majd szórjuk meg 25-30 dkg porcukorral. Hagyjuk állni fél órát. 2 pohár konyakot és ugyanannyi curacaót (lehet más finom likőr is) öntsünk rá. Ezután fél liter jó minőségű vörösbort és 1 liter fehérbort adunk hozzá. Lefedve 1 órán át hűtőszekrénybe tesszük. Végezetül hozzáöntünk 1 üveg pezsgőt. Fogyasztásig hűtőben tartjuk.
Tipp: 1-2 közepes narancs szűrt levével még finomabbá tehetjük.
Hideg puncs
50 dkg zúzott kristálycukrot leöntünk 4 citrom szűrt levével és 0,5 liter rummal. Ha a cukor már teljesen fölolvadt, hozzáöntünk 2 liter forró teát, majd jól elkeverjük. Hidegen, jég közé állítva tálaljuk.
Tejszínes baracklikőr
Kisebb borospoharat 2/3 résznyire megtöltünk barack- vagy szilvapálinkával és hozzáadunk tejszínt.
A koktélok elkészítéséhez ajánlott shakert használni, amelyben jól összerázzuk az italokat. Magas, talpas pohárban kínáljuk.
Mézes tejszínkoktél
¼ pohár jégkocka, 2 evőkanál méz, 2 pohár konyak, 4 kanál tejszín.
Tipp: Vaníliarúddal és fahéjjal díszítsük.
Vanília koktél
½ pohár apróra tört jég (kristályjég), 1 likőröspohárnyi vanílialikőr, ugyanennyi konyak és a poharat teletöltő tejszín.
Whiskykoktél
3-4 darab jég finomra zúzva (kristályjég), ½ kávéskanál cukorszirup, 3 löttyintés angol keserű, ¾ koktélpohárnyi whisky.
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK