Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Ízletes házi kennivalók

Szerző:
Szabó Anna
Szeretjük a finom kennivalókat, mert hipp-hopp rákerülhetnek a reggeli pirítósra vagy éppen egy uzsonna vagy az esti melegszendvics ízletes alapjaként szolgálhatnak. Szeretjük a készen kapható szendvicskrémeket, viszont érdemes otthon is elkészíteni egy-egy finomságot, hiszen így általunk választott alapanyagok kerülhetnek a krémbe, az új ízek pedig mindenképp színesebbé tehetik az étkezéseinket.

 

Összeállításunkban mutatunk néhány otthon egyszerűen elkészíthető kennivalót, reméljük, elnyeri a tetszésedet!

 

{KEPGALERIA}

 

 

Majonézes krumplikrém

Egyszerű, ízletes recept és különösen jól jöhet akkor, amikor az ebédről megmaradt krumplipürével nem tudunk mit kezdeni.

Hozzávalók:

4 darab krumpli
fél fej hagyma
1 tojássárga
2 dl olaj
1 kávéskanál mustár
só, őrölt bors
citromlé ízlés szerint
1-2 evőkanál tejföl.

Elkészítés

A krumplit héjában megfőzzük, meghámozzuk, majd kis lyukú reszelőn lereszeljük. Hűlni hagyjuk. A tojássárgából majonézt kavarunk, a mustár és az olaj fokozatos hozzácsurgatásával. A hagymát apróra vágjuk. Ezután belekavarjuk a citromlevet és a tejfölt, sózzuk, borsozzuk, majd a kihűlt krumplival és a hagymával összekavarjuk. Pirítóssal és friss paradicsommal rendkívül finom reggeli.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL