Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Ízletes házi kennivalók

Szerző:
Szabó Anna
Szeretjük a finom kennivalókat, mert hipp-hopp rákerülhetnek a reggeli pirítósra vagy éppen egy uzsonna vagy az esti melegszendvics ízletes alapjaként szolgálhatnak. Szeretjük a készen kapható szendvicskrémeket, viszont érdemes otthon is elkészíteni egy-egy finomságot, hiszen így általunk választott alapanyagok kerülhetnek a krémbe, az új ízek pedig mindenképp színesebbé tehetik az étkezéseinket.

 

Összeállításunkban mutatunk néhány otthon egyszerűen elkészíthető kennivalót, reméljük, elnyeri a tetszésedet!

 

{KEPGALERIA}

 

 

Sütőtök krém

Hozzávalók

30 dkg sütőtök
1 közepes fej hagyma
1 nagy piros paprika
2 evőkanál hidegen sajtolt napraforgóolaj
1 kiskanál citromlé

Elkészítés

A hagymát és a paprikát kockákra vágjuk és 1 evőkanál hidegen sajtolt olajon puhára pirítjuk. Néha megkeverjük, s közben a sütőtököt meghámozzuk és kockákra vágjuk, majd hozzáadjuk a hagymához és a paprikához. Felöntjük 1,5 -2 dl vízzel. Puhára főzzük a tököt (kb 15-20 perc alatt). Mikor kész, leöntjük róla a vizet, és belerakjuk egy magas falú edénybe, vagy a turmixgépbe. Hozzáadjuk a citromot, a maradék olajat, sót (ízlés szerint, kezdjük kevéssel, és utána még mindig lehet sózni).

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL