Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Ízletes házi kennivalók

Szerző:
Szabó Anna
Szeretjük a finom kennivalókat, mert hipp-hopp rákerülhetnek a reggeli pirítósra vagy éppen egy uzsonna vagy az esti melegszendvics ízletes alapjaként szolgálhatnak. Szeretjük a készen kapható szendvicskrémeket, viszont érdemes otthon is elkészíteni egy-egy finomságot, hiszen így általunk választott alapanyagok kerülhetnek a krémbe, az új ízek pedig mindenképp színesebbé tehetik az étkezéseinket.

 

Összeállításunkban mutatunk néhány otthon egyszerűen elkészíthető kennivalót, reméljük, elnyeri a tetszésedet!

 

{KEPGALERIA}

 

 

Mungóbab krém

A mungó bab nagyon ízletes, apró szemű, zöld színű bab. Afrikából és Ázsiából érkezik, de Európában is termesztik. Drágább, mint az errefelé elterjedtebb babok, de megéri kipróbálni, különlegesen finom íze miatt. Használjuk úgy, mint a babot (levesnek, köretnek, salátának stb..)

Hozzávalók

15 dkg mungó bab
1 babérlevél
1 gerezd fokhagyma (közepes)
negyed kiskanál curry
negyed kiskanál kakukkfű
2 evőkanál hidegen sajtolt olívaolaj
1 kiskanál kapor
só ízlés szerint

Elkészítés

A babot felöntjük bő vízzel, beletesszük a babérlevelet, és puhára főzzük (kb. 30 perc alatt). Mikor megfőtt, leöntjük róla a vizet, majd turmixgépbe vagy magas falú edénybe tesszük. Hozzáadjuk a megtisztított, felkarikázott fokhagymát, az olajat, és a többi fűszert. Ízlés szerint sózzuk, majd turmixoljuk.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL