Összeállításunkban mutatunk néhány otthon egyszerűen elkészíthető kennivalót, reméljük, elnyeri a tetszésedet!
{KEPGALERIA}
Mungóbab krém
A mungó bab nagyon ízletes, apró szemű, zöld színű bab. Afrikából és Ázsiából érkezik, de Európában is termesztik. Drágább, mint az errefelé elterjedtebb babok, de megéri kipróbálni, különlegesen finom íze miatt. Használjuk úgy, mint a babot (levesnek, köretnek, salátának stb..)
Hozzávalók
15 dkg mungó bab
1 babérlevél
1 gerezd fokhagyma (közepes)
negyed kiskanál curry
negyed kiskanál kakukkfű
2 evőkanál hidegen sajtolt olívaolaj
1 kiskanál kapor
só ízlés szerint
Elkészítés
A babot felöntjük bő vízzel, beletesszük a babérlevelet, és puhára főzzük (kb. 30 perc alatt). Mikor megfőtt, leöntjük róla a vizet, majd turmixgépbe vagy magas falú edénybe tesszük. Hozzáadjuk a megtisztított, felkarikázott fokhagymát, az olajat, és a többi fűszert. Ízlés szerint sózzuk, majd turmixoljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK