Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Ízletes szendvicskrémek

Szerző:
Szabó Anna
A hidegkonyhai készítmények között a szendvicskrémek a legegyszerűbben elkészíthetők, és igen finomak. Mi elhoztunk neked 4 ínycsiklandó szendvicskrém receptet. Válogass kedvedre, és készítsd el a számodra legkívánatosabbnak tűnőt!

1. Tojáskrém (5 személyre)

Hozzávalók:
- 6 egész főtt tojás
- 10 dkg vaj vagy margarin
- 10 dkg natúr sajtkrém
- 1 evőkanál csemege mustár
- só
- őrölt fehér bors
- porcukor
- pár csepp citrom leve


A főtt egész tojásokat villával áttörjük, majd a habosra kikevert vajjal és a sajtkrémmel jól kikeverjük. Mustárral, sóval, borssal, porcukorral, citromlével ízesítjük.

Tipp: Aki szeretné még ínycsiklandóbbá tenni a krémet, apróra vágott sonkával vagy tarjával bolondíthatja meg.



2. Habkönnyű májkrém (5 személyre)

Hozzávalók:
- 50 dkg kenőmájas
- 15 dkg natúr sajtkrém
- 1 evőkanál mustár
- majoránna
- őrölt fekete bors
(Tipp: Ha majoránnás kenőmájast veszünk, akkor nem kell külön majoránnával fűszereznünk a krémet)


A kenőmájast a sajtkrémmel együtt (robotgéppel) jó habosra keverjük, majd mustárral, majoránnával, borssal ízesítjük.

Finomra vágott csemegeuborkát, kapribogyót vagy aszalt szilvát tehetünk a krémbe.



3. Kolbászos szendvicskrém (5 személyre)

Hozzávalók:
- 30 dkg lángolt kolbász
- 30 dkg párizsi
- 1 csapott evőkanál mustár
- őrölt fekete bors


A kolbászt és a párizsit ledaráljuk, mustárral, borssal ízesítjük, ízlés szerint utánasózunk.

Tipp: 15-20 dkg sajtkrémmel és 10 dkg vajjal tehetjük még lágyabbá a szendvicskrémet.



4. Túrókrém fokhagymával, szalonnával (5 személyre)


Hozzávalók:
- 10 dkg vékony szeletekre vágott húsos császárszalonna
- 50 dkg sovány tehéntúró (a fele juhtúró is lehet)
- 3-4 evőkanál tejföl
- őrölt fehér bors
- 3-4 gerezd zúzott fokhagyma
(Tipp: fokhagyma granulátumot is használhatunk)


A szalonnát apróra vágjuk, majd egy serpenyőben ropogósra pirítjuk.


A túrót jól áttörjük, a tejföllel krémesre keverjük, utána a kihűlt szalonnát a zsírjával együtt hozzáadjuk.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és a zúzott fokhagymával ízesítjük.

Tipp: Aki nem szereti a fokhagymát, helyette metélőhagymával ízesítheti.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL