Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Kakaós cseresznyés sütemény

Szerző:
Szabó Anna
Nem gondoltuk volna, hogy ez az édesség ennyire finom, amikor először elkészítettük. Érdemes kipróbálni, mert garantált, hogy a család mind a 10 ujját megnyalja utána.

 

Hozzávalók

20 dkg margarin,
20 dkg porcukor,
6 tojás, 3 ek. kakaópor,
15 dkg liszt,
1 tasak sütőpor,
2 tasak vaníliás cukor,
40- 50 dkg magozott cseresznye vagy meggy ( a legfinomabb friss gyümölccsel, de a befőtt is tökéletes)

Elkészítés

A lágy margarint keverjük habosra a porcukorral, a vaníliás cukorral, és az egyenként hozzáadott tojás sárgákkal. Keverjük a masszához a kakaóport, majd adjuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet, és a tojásfehérjéből vert habot. A tészta tetejére szórjuk a cseresznyét. 160°-on előmelegített sütőben süssük kb. 40 percig.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL