Hozzávalók
fél kg burgonya
1 tojás
kb. 25 dkg liszt
25 dkg túró/juhtúró
10 dkg vaj
só
párolt káposzta
Elkészítés
A nagyobb szemű burgonyát meghámozzuk és finomra reszeljük. Beletesszük a tojást, a kevés sót, ezután a liszttel, valamint egy kevés vízzel galuska sűrűségű tésztát keverünk. Sós vízben nokedli szaggató segítségével több részletben kifőzzük.
A vajat (esetleg margarint) felolvasztjuk, a túrót áttörjük és összekeverjük a már leszűrt tésztával.
Ízesíthetjük juhtúróval, pörccel, sonkával, párolt édeskáposztával, vagy párolt hordóskáposztával, vagy akár rántottával is.
Laktató, kiadós egytálétel.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK