Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Kecskesajtos felfújt

Szerző:
Szabó Anna
Döbbenet, hogy néhány egyszerű hozzávalóból, milyen gasztronómiai műremeket készíthetsz. Ráadásul következő receptünk dúskál a tojásban, tehát jobb híjján Húsvétkor is felhasználhatod...

Hozzávalók:

4 tojássárgája
+6 tojásfehérje
5 dl sovány tej
10 g friss kecskesajt
20 g liszt
20 g kukoricakeményítő
1 ek apróra vágott bazsalikom
1 kk olívaolaj
Só és őrölt bors

 

Elkészítése:

1. Majdnem forrásig felmelegítjük a tejet. Villával összetörjük a sajtot, és félretesszük.

2. Simára összekeverjük a tojássárgáját a liszttel és a keményítővel. Ráöntjük a majdnem forró tejet, és addig keverjük, míg teljesen homogén nem lesz.

3. Hozzáadjuk a kecskesajtot és a bazsalikomot, megsózzuk és borsozzuk. Nagyon alaposan simára keverjük.

4. Előmelegítjük a sütőt 180 ºC-ra (6. fokozat), vékonyan kiolajozunk egy szufléformát.

5. Habbá verjük a tojásfehérjét egy csipet sóval. Óvatosan a sajtos keverékbe keverjük, nehogy összetörjön a hab. A formába öntjük, betesszük a sütőbe, és kb. 35 percig sütjük.

6. Amikor a szuflé kellően felpúposodott, megpirítjuk a tetejét. Azonnal tálaljuk.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL