Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Két leveles tésztás "ügy"

Szerző:
Szabó Anna
Az élet túl rövid ahhoz, hogy te magad gyúrjad, csak vedd elő a mélyhűtőből, és rajta!

Tárkonyos-pulykás pite

Elkészítési idő: 50 perc, 4 adag


Hozzávalók:

• főtt (vagy sült) pulyka vagy csirkehús. 400g, apró darabokban
• gomba 100g, negyedelve
• mélyhűtött zöldborsó 100g, kiengedve
• csirke-erőleves, lehet akár kockából is, 300ml
• hagyma 1, felezve, fölszeletelve
• leveles tészta, 1 csomag, úgy kinyújtva és kiszabva, hogy 4 ilyen, fent látható pitének való edényt letakarhassunk vele
• tojás 1, fölütve, majd a kenéshez
• tárkony, kis csomó, a levelei apróra vágva (ha óvatosan bánsz vele, jó a szárított is)
• főzőtejszín (az a sűrű) 150ml


Tennivalók:

Melegítsd elő a sütőt (200C, a légkeverésest 180C-ra). A hagymát meg a gombát párold meg egy kis vajon, míg meg nem puhulnak, add hozzá a többi hozzávalót, forrald meg és fűszerezd. Oszd szét négy pités tálba, takard le levelestészta-karikákkal, és kend be tojással. Körülbelül 20-25 percig kell sütni, míg aranybarna nem lesz.


Spenót, fenyőmag és feta

Elkészítési idő:
45 perc, négy adag


Hozzávalók:

• leveles tészta, egy csomag négybe vágva
• Balzsamecet 2 evőkanállal
• fetasajt 100g, összemorzsolva
• fenyőmag egy maréknyi
• friss spenót 200g, egy kis vajon megfuttatva, aztán a fölösleges levét öntsük ki
• hagyma 1, szeletelve, vajon megfuttatva
• tojássárgája 1, fölverve a bekenéshez



Tennivalók:

Melegítsük elő a sütőt (200C-ra, a légkeverésest 180C-ra). Keverjük össze a spenótot, fenyőmagot, hagymát, balzsamecetet, és fűszerezzük. Rakjuk a tészta-kockákat egy sütőlemezre, hajtsuk föl a peremét, kb. egy centire a szélétől, és kenjük be a tojássárgájával. Osszuk el a spenótos keveréket meg a fetát egyenletesen a négy „keretbe”. 20-25 percig kell sütni, míg föl nem emelkedik, és aranybarna nem lesz.


Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL