Hozzávalók:
A tésztához: 35 dkg liszt
20 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
3 tojás sárgája
3 kanál tejföl
Töltelék:
3 tojás fehérje
15 dkg porcukor
7,5 dkg darált dió
7, 5 dkg darált mák
baracklekvár, meggylekvár
Elkészítés:
A tésztához a vajat a liszttel összemorzsoljuk és hozzáadjuk a további hozzávalókat. Ha a tészta összeállt kis fém kosár alakú formákba nyomkodjuk, úgy, hogy először csípünk egy kicsit a tésztából, gombócot formálunk belőle, és a formába nyomkodjuk úgy, hogy felvegye az alakját. (ezzel a tésztamennyiséggel kb. 40- 50 kis formát ki lehet tölteni)
A tojás fehérjét kemény, fényes habbá verjük a porcukorral. Ezt kettéosztjuk, és az egyik felébe rakjuk a diót, a másik felébe pedig a mákot.
A tésztával kinyomkodott kosárkákba rakjuk először egy pici kanál lekvárt, (baracklekvár kell a dióshoz, meggylekvár a mákoshoz) és a lekvárra rakjuk a tölteléket. Minden kosárkánál ezt megcsináljuk, és előmelegített sütőben sütjük. Látszik a tetején, hogy ha már barnul a tészta, akkor készen is van. Ha már kicsit hűlt, egyszerűen meg kell kocogtatni a forma alját, és szépen kijön belőle a süti.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK