Kolbászos burgonyaleves (8 személyre)
Hozzávalók:
- étolaj
- 2 csésze sovány , füstölt pulykakolbász (karikára vágott)
- 1,5 csésze vöröshagyma (finomra aprított)
- ½ csésze zeller (kockára vágott)
- ½ csésze sárgarépa (kockára vágott)
- 2 evőkanál liszt
- 3 x 4 deci zsírmentes tyúkhúsleves
- 4 közepes burgonya (kockára vágva)
- ½ teáskanál szárított zsálya
- ½ teáskanál őrölt fekete bors
- 1 babérlevél
- 1 csésze zsírszegény tejföl
Elkészítése:
Egy nagy leveses fazékba beleöntjük az olajat és a karikára vágott kolbászt megpirítjuk benne.
Hozzáadjuk a hagymát, a zellert és a sárgarépát, majd további 5-7 percig pirítsuk együtt a zöldségeket, míg a karotin ki nem sül belőlük és szép sárga nem lesz az olaj. Szórjuk meg a liszttel, 2 percig enyhén pirítsuk össze, majd öntsük a tyúkhúslevest és a burgonyát hozzá. Fűszerezzük zsályával, fekete borssal és babérlevéllel. Forraljuk fel, majd lassú tűzön addig főzzük, amíg a burgonya meg nem puhul. (kb. 20 perc) Végül keverjük hozzá a tejfölt, tálalás előtt szedjük ki a babérlevelet a levesből.
OLVASS TOVÁBB!
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK