40 dkg kukoricadara
20-30 dkg sütni való kolbász
375 ml tejföl
20 dkg sajt
4 tojás
5 dkg margarin
Só
1. A kukoricadarából ízlés szerinti sóval közepes vastagságú puliszkát készítünk.
2. Egy közepes méretű, zománcos, nagy peremű tepsit vastagon megkenünk margarinnal. 2 ujjnyi puliszkát öntünk a tepsi aljára, a puliszkákra tetszés szerinti mennyiségű sütni való, szeletelt kolbászt teszünk. Ezt befedjük 3 ujjnyi puliszkával, majd legalább 1 ujjnyi tejföllel. Utána megsózzuk, megszórjuk reszelt sajttal, és a maradék puliszkát rátesszük.
3. Egy leveses kanállal 4 mélyedést készítünk a puliszkába, és mindegyik mélyedésbe 1 nyers tojást ütünk. Megsózzuk, borsozzuk, majd előmelegített sütőben, alufóliával letakarva, közepes lángon megsütjük.
4. Kockákra vágva, melegen és hidegen egyaránt tálalható.
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK