Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Könnyű és finom torták nyárra

Szerző:
Szabó Anna
A nagy nyári hőségben egy cseppet sem vágyunk arra, hogy a meleg sütő mellett álljunk a konyhában. Bármennyire csábító is a palacsinta, bízzuk inkább a strandos büfékre, éttermekre az elkészítését. De mit tudunk tenni, ha nem szeretnénk desszert nélkül maradni a vasárnapi ebéd alkalmával, vagy csak egy kis extra édességet varázsolnánk a grillpartik és a nyári születésnapok ünnepi asztalára?

Ahogy meleg időben a főételek közül is a könnyebb ételeket keressük, úgy nincs ez másképp a desszerteknél sem. Legyen a nyári sütemény enyhe ízvilágú, frissítő és ami talán a legfontosabb, készüljön el gyorsan és lehetőség szerint sütés vagy egyéb macerás előkészület nélkül.


Könnyedén összeállítható és manapság egyre kedveltebbek is a pohárdesszertek, vagy a joghurtos, keksz alapú torták. Most mi is hoztunk néhány különösebb erőfeszítés nélkül, egyszerűen elkészíthető torta receptet, amitől a család és a barátok szája is tátva marad majd.
 

.

Gyümölcsös finomság


Az epres gyümölcstortát elsősorban azoknak ajánljuk, akik a magas hőmérséklet ellenére is kedvet éreznek hozzá, hogy egy egyszerű torta alapot megsüssenek. Természetesen ennek alternatívája lehet a boltokban kapható kész vaníliás piskótalap, amit kör, illetve téglalap formában is megvásárolhatunk. A házi készítésűt ez nyilván nem múlja felül, de valamit valamiért. Ha megvan a piskótánk, vanília pudingból készítsünk tölteléket és friss, szeletelt vagy félbevágott eperrel díszítsük a torta tetejét. Legvégül kerül a tetejére a zselé réteg, hogy a gyümölcsök szépen a helyükön maradjanak, de ez a réteg akár el is hagyható. Miután jól behűtöttük már lehet is tálalni.
 

gasztronómia sütemények parfétorta epressütemény tejberizs eper joghurt puding
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL