Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Koreai marha jalapeno paprikával

Szerző:
Szabó Anna

 

Koreai marha

Hozzávalók:
10 gerezd fokhagyma
1 jalapeño paprika
50 dkg marhacomb
¼ csésze cukor
½ csésze szójaszósz
¼ csésze szezámolaj
Durván őrölt feketebors

Köret

Hozzávalók:
1 gerezd fokhagyma finomra aprítva
2 evőkanál cukor
¼ csésze szójaszósz
¼ csésze víz
Durván őrölt feketebors
1 kis csomag jégsaláta
1 ½ csésze főtt rizs
½ csésze forró babtésztamassza

Elkészítése:

Készíts elő a marhákat: a fokhagymagerezdekből vágj fel hatot és a húsba tűzdeld bele. A paprikákat keresztben szeleteld fel, és magozd ki, és tedd félre. Egy nagy edényben a maradék fokhagymát és ukrot keverd el jól, add hozzá a szójaszószt, a szezámolajat, valamint egy teáskanál borsot. A marhákat ebben a lében pácold legalább 4 órán keresztül, úgy hogy néha megkevered.

Készítsd elő a köretet: kis edényben a fokhagymát a cukorral keverd el. Majd add hozzá a szójaszószt, a vizet és ½ teáskanál borsot. Fedd le.
Ha már jól átvette a marhahús a páclé ízeit, akkor készítsd elő a grillt: olajozd be és melegítsd fel előre. Csöpögtesd le a hússzeleteket és helyezd a grillre, süsd mindkét oldalát 30-30 másodpercig – közepesen süljön át.

Helyezd a sült marhát egy külön edénybe. Ugyanezen a grillrácson süsd kb. 2 percig a paprikákat és a szeletelt fokhagymát. Ha kicsit megbarnultak, helyezd egy külön edénybe őket.

Tálaláskor egy réteg salátára szedj kevés rizst, erre babtésztát, és erre a húst, fokhagymát és a jalapeño paprikát.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL