Helyszín: |
Szeptember 23. és 27. között a Thai Nagykövetség szervezésében a Sofitel Budapest éttermében, a Paris Budapest Restaurant étteremben egy teljes héten át Thaiföldé lesz a főszerep. A Thai Hét menüjének fogásait két thai mesterszakács, Chayanit Prampate és Chutimonporn Tubtimkhew készíti el, akik eredeti thai receptek alapján készült ételekkel kedveskednek vendégeinknek. Érdemes megkóstolni a thai gasztronómia legízletesebb fogásait!
A thai konyha öt alapvető fűszerezésről ismert, ezek pedig a fűszeres, savanyú, édes, sós és keserű ízek. Más szemlélet szerint az ételek az ország négy fő terültével vannak összhangban: északi, északkeleti, középső és déli. Nem számít, melyik besorolást követjük, a thai ételek számos nyugati országban igen népszerűek. A rizs a thai konyha állandó alkotóeleme - a kitűnő, édes illatú jázmin rizs a thai történelemmel egyidős. Emellett a tészták is népszerűek, de ezeket általában egytálételként fogyasztják.
Ételeiket gazdag, ízes fűszerekkel még pikánsabbá varázsolják - ez szárított chili darabkáktól kezdve a rizsecetben érlelt chili borson keresztül a fűszeres chili szószig minden lehet. Az alapanyag, ami Thaiföld összes régiójának majdnem minden ételében megtalálható, a nam pla, egy nagyon aromás és karakteres ízű halszósz, de a rákszósz és a sós darált rák is széles körben elterjedtek. A középső és déli területeken olyan fűszerleveleket használnak, melyek csak nagyon ritkán találhatóak meg nyugaton, mint például a kaffir lime levél, az indiai tamarindusfa gyökere, a pálma- és kókuszcukor, a lime leve, vagy a kókusztej.
Még több információért katt ide! >>
OLVASS TOVÁBB!
Egészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK