Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Kukoricás-húsos canneloni

Szerző:
Szabó Anna
Nem a legidőtakarékosabb étel, ellenben nagyon laktató, és még annál is finomabb.

Hozzávalók:

1 kis fej vöröshagyma
½ piros csili paprika
1 doboz konzerv kukorica (210 g-nyi)
2ek olaj
1 doboz hámozott paradicsom (420g-nyi)
Só, bors
250g darált hús
1 tojás
2ek szurokfű
1tk pirospaprika
6db cannelloni
50g reszelt cheddar sajt

 

Elkészítése:

1. Pucold meg, majd kockázd fel a vöröshagymát. Egy serpenyőben forrósíts fel olajat, majd dobd rá a hagymát és fonnyaszd meg.

2. Tisztítsd meg a chilipaprikát, kockázd fel, majd a kukoricával együtt dobd a hagymára. Szórd meg pirospaprikával és közepes lángon főzd együtt őket két percen keresztül.

3. Keverd hozzá a paradicsomot, sózd, borsozd, szórd meg a szurokfűvel, majd szép lassan forrald fel.

4. Amikor már rottyant egyet, keverd el benne a darált húst is, és főzd készre.

5. Egy tömlőbe tedd bele ezt a masszát, majd töltsd meg vele a cannellonikat, amiket fektess le egy 20*15 cm-es tepsiben.

6. A maradék szószt egyengesd el a cannelonik tetején, majd szórd meg a sajttal.

7. Tedd 180 ºC-ra előmelegített sütőbe, és süsd arany barnára (kb. 35 perc alatt készül el).

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL