160ml csirkealaplé
20g vaj
130g kuszkusz
2tk reszelt citromhéj
1ek olívaolaj
800g csirkehús, nagyobb darabokra vágva
90g szárított paradicsomból készült piros pesto
2ek citromlé
250g zsenge rucola
1. A csirkealaplét egy közepes méretű lábasban forraljuk fel, majd adjuk hozzá a vajat, a citromhéjat és a kuszkuszt. Ezután húzzuk le a tűzről, és lefedve hagyjuk állni kb. öt percig, amíg a kuszkusz az összes vizet magába szívja. Villával időnként kevergessük meg, hogy könnyed és habos legyen.
2. Vokban vagy egy nagyobb serpenyőben hevítsünk olajat, és kisebb adagokban pirítsuk meg a csirkehúst.
3. Egy nagy tálban keverjük össze a pestót a citromlével, majd adjuk hozzá a húst, a kuszkuszt és rucolát, és már tálalhatjuk is.
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK