Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

La oss oppdage Norge - A legjobb norvég ételek szerintünk

Szerző:
Szabó Anna
Norvégia nevezetes természeti jelenségeiről, különösen a sarki fényéről, konyhája pedig igen sokszínűnek mutatkozik. Számos és igen sokféle halakról híres Norvégia, hisz tengerben és tavakban aztán igazán bővelkedik az ország. Akkor konyhába be, fakanalat fel és fedezzük fel együtt Norvégiát!

 

{KEPGALERIA}

 

 

Norvég halleves

Hozzávalók:

40 dkg hal (filé)
1.5 l alaplé
2 db sárgarépa
1 db fehérrépa
1 db póréhagyma
1 közepes fej vöröshagyma
5 dkg vaj
Só ízlés szerint
Bors ízlés szerint
4 ek fehérborecet
1 teáskanál cukor
300 g crème fraîche
Petrezselyem ízlés szerint (apróra vágva)

Elkészítés:

A hagymát apróra, a többi zöldséget karikákra vágjuk.
Az alaplevet felforraljuk, pár percig főzzük benne a halat, majd kiszedjük, és tálra tesszük.

A vajat megolvasztjuk, a zöldségeket 20 percig lefedve, időnként megkeverve megpároljuk rajta.

Ezután felöntjük őket az alaplével, hozzáadjuk az ecetet és cukrot, sózzuk, borsozzuk.

Végül beletesszük a halat és a crème fraîche-t is, egyet forralunk rajta, illetve szükség esetén még főzzük egy kicsit a levest.

Apróra vágott petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL