{KEPGALERIA}
Norvég halleves
Hozzávalók:
40 dkg hal (filé)
1.5 l alaplé
2 db sárgarépa
1 db fehérrépa
1 db póréhagyma
1 közepes fej vöröshagyma
5 dkg vaj
Só ízlés szerint
Bors ízlés szerint
4 ek fehérborecet
1 teáskanál cukor
300 g crème fraîche
Petrezselyem ízlés szerint (apróra vágva)
Elkészítés:
A hagymát apróra, a többi zöldséget karikákra vágjuk.
Az alaplevet felforraljuk, pár percig főzzük benne a halat, majd kiszedjük, és tálra tesszük.
A vajat megolvasztjuk, a zöldségeket 20 percig lefedve, időnként megkeverve megpároljuk rajta.
Ezután felöntjük őket az alaplével, hozzáadjuk az ecetet és cukrot, sózzuk, borsozzuk.
Végül beletesszük a halat és a crème fraîche-t is, egyet forralunk rajta, illetve szükség esetén még főzzük egy kicsit a levest.
Apróra vágott petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK