Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

La oss oppdage Norge - A legjobb norvég ételek szerintünk

Szerző:
Szabó Anna
Norvégia nevezetes természeti jelenségeiről, különösen a sarki fényéről, konyhája pedig igen sokszínűnek mutatkozik. Számos és igen sokféle halakról híres Norvégia, hisz tengerben és tavakban aztán igazán bővelkedik az ország. Akkor konyhába be, fakanalat fel és fedezzük fel együtt Norvégiát!

 

{KEPGALERIA}

 

 

Skandináv kenyér

Hozzávalók:

1 csésze (=2 dl) zabliszt
1 csésze teljes kiörlésű búzaliszt
1 csésze zabpehely
1 csésze rozskorpa (én búza, zab és rozskorpa mixet használtam)
1 csésze lenmag
1 csésze szezámmag
1 csésze napraforgómag
2 tk só
3 csésze (6-7 dl) langyos víz

Elkészítés:

Egy nagyobb tálba öntünk mindent, és a végén hozzáadjuk a vizet, jól összekeverjük.

Közben előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
Előveszünk 2 gáztepsit, és letakarjuk sütőpapírral, majd leszórjuk, egy kis lisztel és vékonyan (kb fél centi vastagsággal), egyenletesen (én egy kanalat használtam) elterítjük.

A tetejét megnyomkodjuk az ujjunkkal, hogy göröngyös legyen aztán egy pizzavágóval 10x6 cm-es szeleteket vágunk, a végén pedig leszórjuk a tetejét egy kis korpával.
Sütni hagyjuk 45 percig, aztán lehúzzuk 100 fokra, és megpattintjuk az ajtót, így hagyjuk száradni 30 percig.
Hagyjuk, hogy kihűljön, és darabokba szedjük (kb. 20 db lesz belőle), majd tároljuk.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL