Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

La oss oppdage Norge - A legjobb norvég ételek szerintünk

Szerző:
Szabó Anna
Norvégia nevezetes természeti jelenségeiről, különösen a sarki fényéről, konyhája pedig igen sokszínűnek mutatkozik. Számos és igen sokféle halakról híres Norvégia, hisz tengerben és tavakban aztán igazán bővelkedik az ország. Akkor konyhába be, fakanalat fel és fedezzük fel együtt Norvégiát!

 

{KEPGALERIA}

 

 

Szilvás emeletes kása

40 dkg aszalt szilva
4 dkg cukor
1 csipet só
2.5 evőkanál burgonyakeményítő
1 tk fahéj
4 dl tej
2 evőkanál kukoricaliszt
1 ek cukor
2 teáskanál vaníliás cukor
1 db tojás
6 közepes db szilva

Elkészítés:

A szilvát beáztatjuk 5 dl vízbe, és a cukor felével néhány órára állni hagyjuk, majd a maradék cukrot hozzáadva felforraljuk.

Ezután a szilvadarabokat kiemeljük a léből, néhányat félreteszünk a díszítéshez, a többit pedig tálba tesszük.
A burgonyakeményítőt (vagy burgonyalisztet) egy kevés vízzel összekeverjük, és a szilva levét besűrítjük vele, majd ezt a lét a szilvákra öntjük.

Ezután egy másik tálban kimérjük a tejet, a kukoricalisztet és a cukrot. Állandó kevergetés mellett forrásig főzzük, majd 5 percen át forraljuk, és vaníliás cukorral ízesítjük.
A tojást kettéválasztjuk, és a sárgáját a kásához keverjük. A fehérjét felverjük, és azt is a kihűlt kásához keverjük.
Ezt a kását óvatosan a szilvakására terítjük, s a csemegét hidegen tálaljuk. Tetejét tejszínhabbal díszíthetjük.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL