Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

La oss oppdage Norge - A legjobb norvég ételek szerintünk

Szerző:
Szabó Anna
Norvégia nevezetes természeti jelenségeiről, különösen a sarki fényéről, konyhája pedig igen sokszínűnek mutatkozik. Számos és igen sokféle halakról híres Norvégia, hisz tengerben és tavakban aztán igazán bővelkedik az ország. Akkor konyhába be, fakanalat fel és fedezzük fel együtt Norvégiát!

 

{KEPGALERIA}

 

 

Rokfortos pite diósalátával

Hozzávalók:

A pitéhez:
20 dkg finomliszt
10 dkg vaj
2 ek víz
1 kávéskanál só

A töltelékhez:

7 dkg kéksajt (rokfort)
4 dl főzőtejszín
5 db tojássárgája
Bors ízlés szerint
Só ízlés szerint
A diósalátához:
10 dkg dió
15 dkg vegyes zöldsaláta
1 ek dióolaj (vagy olívaolaj)
2 ek balzsamecet

Elkészítjük a tésztát: a lisztet a vajjal, a vízzel és a sóval összegyúrjuk, és fél órára a hűtőbe tesszük.

A fél óra pihentetés után kinyújtjuk kissé, majd formába nyomkodjuk. Sütőpapírt rakunk rá és valami nehezéket, pl. babot vagy egy másik hőálló edényt, és előmelegített sütőben 15 percig elősütjük.

Közben elkészítjük a tölteléket is: a sajtot összenyomkodjuk, elkeverjük a tejszínnel, tojássárgákkal, sóval és borssal.

Ezután az elősütött tésztára öntjük, és még 45 percig sütjük 175 fokon.

Diósalátával tálaljuk: a diót összetörjük, de csak kicsit, hogy nagyobb darabok legyenek, és vegyes salátával összekeverjük (madárbegy, rukkola, stb.), és az öntettel meglocsoljuk: dióolaj vagy olívaolaj és balzsamecet.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL