Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

La oss oppdage Norge - A legjobb norvég ételek szerintünk

Szerző:
Szabó Anna
Norvégia nevezetes természeti jelenségeiről, különösen a sarki fényéről, konyhája pedig igen sokszínűnek mutatkozik. Számos és igen sokféle halakról híres Norvégia, hisz tengerben és tavakban aztán igazán bővelkedik az ország. Akkor konyhába be, fakanalat fel és fedezzük fel együtt Norvégiát!

 

{KEPGALERIA}

 

 

Erjesztett pisztráng

Hozzávalók:

1/2 kg pisztráng
1 evőkanál só
1 teáskanál cukor

A pácléhez:

1 liter tej
2 evőkanál só
1 evőkanál cukor

Elkészítés:

A halakat sózzuk és cukrozzuk meg jó alaposan, majd tegyük őket egyenként műanyag zacskókba. 10-12 Celsius fokon hagyjuk állni egy hétig.

A tejet sóval és cukorral forraljuk fel, hűtsük le. Egy hét elteltével vegyük elő a halakat, mossuk le róluk a fűszereket, majd tegyük őket újra tiszta műanyag zacskókba, és öntsük rájuk a páclevet, úgy, hogy az a halakat teljesen befedje.

7-8 hétig érleljük a pincében.

Tálalás előtt mossuk meg a halakat, szedjük le a pikkelyeket és csontozzuk ki. Főtt burgonyával, lepénykenyérrel és vajjal tálaljuk.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL