Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

La oss oppdage Norge - A legjobb norvég ételek szerintünk

Szerző:
Szabó Anna
Norvégia nevezetes természeti jelenségeiről, különösen a sarki fényéről, konyhája pedig igen sokszínűnek mutatkozik. Számos és igen sokféle halakról híres Norvégia, hisz tengerben és tavakban aztán igazán bővelkedik az ország. Akkor konyhába be, fakanalat fel és fedezzük fel együtt Norvégiát!

 

{KEPGALERIA}

 

 

Norvég burgonyagombóc

Hozzávalók:

1 kg nyers burgonya
15 dkg árpaliszt
15 dkg liszt


Elkészítése:

A meghámozott és megmosott burgonyát reszeljük le, nyomkodjuk ki a levét.

Keverjük össze liszttel és sóval, majd egy kanállal szaggassuk forrásban lévő sós vízbe. Főzzük körülbelül 45 percig.

A burgonyagombóc nagyon jól illik sült húsokhoz, halakhoz, de akár főtt kolbászhoz is.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL