Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

La oss oppdage Norge - A legjobb norvég ételek szerintünk

Szerző:
Szabó Anna
Norvégia nevezetes természeti jelenségeiről, különösen a sarki fényéről, konyhája pedig igen sokszínűnek mutatkozik. Számos és igen sokféle halakról híres Norvégia, hisz tengerben és tavakban aztán igazán bővelkedik az ország. Akkor konyhába be, fakanalat fel és fedezzük fel együtt Norvégiát!

 

{KEPGALERIA}

 

 

Norvég lazac gombával és tejfölös tésztával

Hozzávalók:

600g lazacfilé megnyúzva és kiszálkázva
4 adag tészta (tetszés szerinti, de a penne tészta ajánlott)
100g angolszalonna vastag szeletekre aprítva
8 db csiperkegomba felszeletelve
3 dl Crème fraîche
1 gerezd fokhagyma felaprítva

Durvaszemcsés bors

Elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 150°C-ra. Vágjuk fel a lazacfiléket négy egyenlő méretű darabra, majd egyik oldalukat bőven szórjuk meg fekete borssal. Ezeket a borssal meghintett oldalukkal lefelé fordítva enyhén pirítsuk meg teflonserpenyőben. Ízesítsük a filéket sóval, majd zsírpapíron tegyük azokat a sütőlapra. Süssük az előmelegített sütőben 15 percig.

Amíg sül a lazac, főzzük meg a tésztát. Serpenyőben süssük meg az angolszalonnát és a gombát a már főtt tésztával együtt, majd adjuk hozzá a crème fraîche krémet. Ízesítsük sóval, borssal, és fokhagymával. A lazacot pedig tálaljuk a főtt krémes tésztára rakva.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL