Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

La oss oppdage Norge - A legjobb norvég ételek szerintünk

Szerző:
Szabó Anna
Norvégia nevezetes természeti jelenségeiről, különösen a sarki fényéről, konyhája pedig igen sokszínűnek mutatkozik. Számos és igen sokféle halakról híres Norvégia, hisz tengerben és tavakban aztán igazán bővelkedik az ország. Akkor konyhába be, fakanalat fel és fedezzük fel együtt Norvégiát!

 

{KEPGALERIA}

 

 

Lefser

Hozzávalók:

2 liter tej
25 dkg vaj
25 dkg zsír
2 kg liszt
2 evőkanál tejföl
2 tojássárgája

Elkészítése:

A tejet, a vajat és a zsírt együtt felforraljuk, lehűtjük, beletesszük a többi hozzávalót, és alaposan összegyúrjuk.
A tésztát darabokra osztjuk, és vékonyra kinyújtjuk, majd egy palacsintasütőben mindkét oldalát megsütjük.
Ha megsültek, tekerjük be őket egy konyharuhába, hogy ne száradjanak ki. Tálalás előtt kenjük meg például vajjal, és hajtsuk össze kétszer. Hideg helyen tároljuk.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL