{KEPGALERIA}
Norvég áfonyatorta
Hozzávalók a tésztához:
10 dkg finomliszt (sima vagy szénhidrátcsökkentett)
6 dkg vaj
3 dkg porcukor (vagy ugyanennyi fruktóz, porrá őrölve)
1 ek tej (hideg)
A krémhez:
500 g mascarpone ((ha diétásan készítjük, light))
1 dl habtejszín
1 csomag zselatinfix
5 dkg porcukor (vagy édesítő, fruktóz, Stevia, xillit stb.)
200 g áfonya
A tetejére:
150 g áfonya
3 ek cukor (vagy fruktóz)
4 kávéskanál dzsemfix (3:1 vagy 2:1)
Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból gyors mozdulatokkal omlós tésztát gyúrunk, majd a tortaforma aljába nyomkodjuk. Villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben sütjük, míg a széle kissé megpirul.
A krémhez a mascarpone-t elektromos habverővel pár perc alatt felhabosítjuk, majd hozzáadjuk a zselainfixet, és azzal együtt tovább keverjük 1 percig.
Hozzáadunk 200 g félig kiengedett, fagyasztott áfonyát vagy frisset, jól elkeverjük (az áfonya szép lilára színezi a krémet), majd hozzáadjuk a porcukrot (ezt mindig a végén kell).
Legvégül óvatosan hozzákeverjük a kemény habbá vert tejszínt.
A krémet a legalább langyosra hűlt tésztalapra simítjuk, majd hűtőbe tesszük dermedni.
Közben elkészítjük az áfonyazselét a tetejére: az áfonyát egy kis lábosba öntjük, hozzáadjuk a cukrot és a dzsemfixet, majd felforraljuk, és további 5 percig főzzük nagy lángon. Lekvárszerűen besűrűsödik.
Langyosra hűtjük, majd szépen rásimítjuk a mascarpone-s krém tetejére.
Hűtőben dermesztjük.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK