{KEPGALERIA}
Skolebrod
Hozzávalók a tésztához:
500 gr liszt
80 gr cukor
80 gr olvasztott vaj
40 gr friss élesztő
2 dl tej
1 egész tojás
1 tojássárgája
2 tk. őrölt kardamom
A töltelékhez:
2 dl tej
1 tojássárgája
30 gr cukor
30 gr étkezési keményítő
Pár csepp vanília esszencia
A bevonáshoz:
1 csésze porcukor
Víz
Kókuszreszelék
Elkészítés:
Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval alaposan összegyúrjuk. A sima tésztát letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát 12 egyenlő részre osztjuk, gombócokká gyúrjuk. A gombócokat kissé kilapítjuk, közepükbe krátert mélyesztünk. Amíg a gombócok kelnek, elkészítjük a pudingot.
A pudinghoz a tojássárgát a cukorral, keményítővel, vaníliával, pici tejjel csomómentesre keverjük, robotgép pár perc alatt szép habosra dolgozza. A maradék tejet felforraljuk, félrehúzzuk és belecsurgatjuk a tojásos masszát. Visszatéve kis lángon, folyamatos kevergetés mellett besűrítjük, félretesszük.
Az időközben megkelt gombócok krátereit megigazítjuk és elosztjuk bennük a kihűlt pudingot, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket. 220 fokra előmelegített sütőben, aminek az aljába egy vízzel teli lábast állítottunk, kb. 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük őket.
A mázhoz egy tálba szitáljuk a porcukrot és evőkanalanként annyi vizet adunk hozzá,hogy egy sűrű, kenhető masszát kapjunk. A kihűlt skolebrödök oldalát egy ecsettel megkenjük a cukormázban és kókuszreszelékben meghempergetjük őket.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK