Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

La oss oppdage Norge - A legjobb norvég ételek szerintünk

Szerző:
Szabó Anna
Norvégia nevezetes természeti jelenségeiről, különösen a sarki fényéről, konyhája pedig igen sokszínűnek mutatkozik. Számos és igen sokféle halakról híres Norvégia, hisz tengerben és tavakban aztán igazán bővelkedik az ország. Akkor konyhába be, fakanalat fel és fedezzük fel együtt Norvégiát!

 

{KEPGALERIA}

 

 

Skolebrod

Hozzávalók a tésztához:

500 gr liszt
80 gr cukor
80 gr olvasztott vaj
40 gr friss élesztő
2 dl tej
1 egész tojás
1 tojássárgája
2 tk. őrölt kardamom

A töltelékhez:

2 dl tej
1 tojássárgája
30 gr cukor
30 gr étkezési keményítő
Pár csepp vanília esszencia

A bevonáshoz:

1 csésze porcukor
Víz
Kókuszreszelék

Elkészítés:

Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval alaposan összegyúrjuk. A sima tésztát letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát 12 egyenlő részre osztjuk, gombócokká gyúrjuk. A gombócokat kissé kilapítjuk, közepükbe krátert mélyesztünk. Amíg a gombócok kelnek, elkészítjük a pudingot.

A pudinghoz a tojássárgát a cukorral, keményítővel, vaníliával, pici tejjel csomómentesre keverjük, robotgép pár perc alatt szép habosra dolgozza. A maradék tejet felforraljuk, félrehúzzuk és belecsurgatjuk a tojásos masszát. Visszatéve kis lángon, folyamatos kevergetés mellett besűrítjük, félretesszük.

Az időközben megkelt gombócok krátereit megigazítjuk és elosztjuk bennük a kihűlt pudingot, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket. 220 fokra előmelegített sütőben, aminek az aljába egy vízzel teli lábast állítottunk, kb. 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük őket.

A mázhoz egy tálba szitáljuk a porcukrot és evőkanalanként annyi vizet adunk hozzá,hogy egy sűrű, kenhető masszát kapjunk. A kihűlt skolebrödök oldalát egy ecsettel megkenjük a cukormázban és kókuszreszelékben meghempergetjük őket.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL