Természetesen az évek során a szendvicseknek hazánkban is igazi kultúrája alakult ki, teljes iparágak fedezték fel maguknak a benne rejlő lehetőségeket ízek, látvány és mennyiség terén egyaránt. Ma már nemcsak a benzinkutakon, de - ami régen elképzelhetetlen lett volna - az élelmiszerüzletekben is rendszeresen találkozhatunk az előre csomagolt, gusztusosan elkészített és csomagolt kész szendvicsekkel. Még egy utolsó nosztalgikus gondolat mindenképpen ide kívánkozik, hiszen „időszámításunk előtt” még a felvágottas pult mögött álló nénit kértük meg, egy zsemlét nyomva a kezébe, hogy legyen kedves felvágni és beletenni egy parizert. Ma már valószínűleg nagyon furcsán néznének ránk, ha előállnánk egy ilyen ötlettel.
A szendvicskultúra kialakulása és fejlődése felgyorsult világunkban szinte magától értetődően nyert teret magának, hiszen napjainkban egyre kevesebb időnk van arra, hogy hosszú órákon át készítsünk egy-egy ételt, főként a hétköznapokban. A szendvicsek pedig nemcsak változatosak, de laktatóak és finomak is lehetnek, persze csak akkor, ha nem sajnáljuk belőlük a megfelelő mennyiségű és minőségű hozzávalót.
Az első lépés a kenés
Ha már a feltétnél tartunk, nem mindegy, hogy mivel kenjük meg a szendvicset. Általában vajat, vagy annak krémesebb változatát szokták használni, de a bátrabbak, illetve azok, akik már az alapoknál komolyabb ízgazdagságra törekszenek, megkockáztathatnak különféle salátaönteteket is, amelyekkel finoman, de ízlésesen átitathatjuk a kenyerünket. Az egyszerűség és a kényelem vonalán haladva használhatunk majonézt, mustárt, ketchupot is. Ezeknek ma már kapható különböző ízesített variációja is. Az is fontos, hogy a kenés nem csak az alapra történhet, a szendvics egyes rétegei közé is rakhatunk belőlük, sőt akár használhatunk többfélét is egy szendvicsen belül.
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK