Lekváros táska
Hozzávalók:
- 60 dkg rétesliszt
- 20 dkg zsír
- 2 dkg élesztő
- 1 evőkanál cukor
- tej
- csipet só
- gyümölcsíz (ízlés szerint)
- a tetejére vaníliás porcukor
A lisztet a zsírral összemorzsoljuk, beletesszük a cukros tejben megfuttatott élesztőt (langyosra, kéz melegre melegítjük fel a tejet, beletesszük a morzsolt élesztőt és a cukrot, meleg helyre tesszük, akkor lesz jó az élesztős tejünk, ha már habos élesztő képződött a tej tetején), a sót, és annyi langyos tejjel dagasztjuk be, hogy könnyű tésztát kapjunk. Azonnal vékonyra nyújtjuk, közepes nagyságú kockákra vágjuk, mindegyikre teszünk egy kanál gyümölcsízt, és félbehajtjuk. A tészta széleit megnyomkodjuk, hogy ne süljön ki belőle a gyümölcsíz. Öt percig erős, majd közepes tűzzel sütjük, és forrón vaníliás porcukorba hempergetjük.
OLVASS TOVÁBB!
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK