Tészta:
3 tojás
2dl cukor
2dl finomliszt
2tk sütőpor
1/2dl tej vagy tejföl
Töltelék:
3dl habtejszín
2 dl bogyós gyümölcs, például fekete ribizli vagy fekete áfonya
2-3ek cukor
Díszítés:
Tejszínhab
Bogyós gyümölcsök
Igény szerint pirított, szeletelt mandula.
1. Béleljünk ki egy tepsit, vagy 30x40 centiméteres süteménytepsit sütőpapírral.
2. Verjük föl a tojásokat a cukorral világossárgára és nagyon sűrűre.
3. Keverjük össze a száraz hozzávalókat, és forgassuk a tojásos keverékbe. Keverjük hozzá a tejet.
4. A tésztát egyenletesen terítsük szét az előkészített tepsiben.
5. Süssük a sütő középső rácsán nagyjából 5 percig.
6. Borítsuk ki a süteményt a cukorral megszórt sütőpapírra. Távolítsuk el róla a sütéshez használt papírt.
7. Hagyjuk a tepsivel elfedve teljesen kihűlni, hogy ne repedjen meg felgöngyölés közben.
8. Verjük föl a tejszínhabot. Nyomjuk össze a gyümölcsöket, és keverjük hozzá a cukrot. Óvatosan forgassuk a keveréket a tejszín kétharmadába. A tölteléket terítsük szét a süteményen. Tekerjük föl, és vágjuk fel 10 egyforma darabra.
9. Díszítsük tejszínhabbal és egész bogyókkal a süteményeket. Igény szerint szórjuk meg mandulával.
A sütő hőmérséklete: 250ºC, légkeveréses: 200ºC
Tipp:
Az évszaknak megfelelő bogyós gyümölcsöket használj. Ha mégis a fagyasztott mellett döntesz, előtte félig olvaszd fel.
OLVASS TOVÁBB!
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK