Hozzávalók
- 1 csomag leveles tészta
- 50 dkg darált hús (sertés csirke, vagy pulykamell)
- 25 dk gomba
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db tojás
- pirospaprika
- só
- ételízesítő
- őrölt fehérbors
- szerecsendió
- majoranna
- olívaolaj
Elkészítés
A vöröshagymát apróra vágjuk, majd a felét egy edénybe tesszük, és olívaolajon párolni kezdjük. Közben vékonyan beleszeleteljük a fokhagymát is. Ha már üveges, hozzáadjuk a darált húst és jól összekeverjük. Ízlés szerint fűszerezzük, majd fehéredésig pirítjuk. Ezután megszórjuk egy kis pirospaprikával és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje. Lassú tűzön addig főzzük, míg teljesen elfő a leve és zsírjára sül.
A gombát megpucoljuk, felszeleteljük. Egy serpenyőben kevés olívaolajon párolni kezdjük a megmaradt vöröshagymát, majd ha már üveges, hozzáadjuk a felszeletelt gombát. Ízlés szerint fűszerezzük, (óvatosan bánjunk a fűszerekkel, mert a húst is fűszereztük), jól összekeverjük, majd pároljuk, hogy a szaftja teljesen elfőjön. Nem kell alá folyadékot önteni, mert a gomba enged annyi levet, amiben megpárolódik.
Végül a szaftjára sült húshoz keverjük a megpárolódott gombát, és ha szükséges, még utána ízesítünk, majd langyosra hűtjük.
Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd ráhelyezzük az előnyújtott leveles tésztát. Kb. a tészta közepére kanalazzuk a langyosra hűtött tölteléket, majd a két szélét behajtogatjuk, hogy a ne tudjon kifolyni. Ezután a sütőpapír segítségével feltekerjük, majd a tetejét felvert egész tojással megkenjük. Előmelegített sütőben, közepes lángon szép pirosra sütjük. A sütőből kivéve, felszeleteljük és tejföllel meglocsolva tálaljuk.
Forrás és képek: Gizi receptjei
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK