Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Libasült krumpligombóccal és lilakáposztával

Szerző:
Szabó Anna
A mondás úgy tartja, aki ilyen tájt libát nem eszik, egész évben éhezik. Noha Márton-napja már elmúlt, a libasültek szezonja még most is javában tart, érdemes tehát nekünk is egy finom libasülttel kedveskedni a család számára. Lilakáposztával, hagymás-törtburgonyával egészen kiváló csemege ünnepnapokon és hétvégéken is.

 

Hozzávalók (4 személyre):

A libasülthöz:

• 2 db libacomb
• 1 kg libamell
• 6 evőkanál libazsír
• 2 db alma
• 1 db sárgarépa
• 2 szál rozmaring
• só ízlés szerint
• bors, ízlés szerint
• 2 narancsból nyert narancslé
A krumpligombóchoz:
• 50 dkg burgonya (főtt)
• 20 dkg finomliszt
• só ízlés szerint
• 2 db zsemle
• 1 db tojás

Elkészítés:

A libát sózzuk, borsozzuk, és egy tepsibe helyezzük.

A libazsírt a hús tetejére tesszük, a tepsibe tesszük az almát és a répát. A libára helyezzük a rozmaring ágakat, és meglocsoljuk a narancs levével.

Fóliával lefedve, alsó-felső sütési módon, 170 fokon, kb. 100-120 perc alatt puhára sütjük. Majd a fóliát eltávolítjuk, és a felesleges zsiradékot lemerjük a húsról. Sűrű locsolgatás mellett addig süssük, amíg a liba szép piros nem lesz.

A libát a krumpligombóccal tálaljuk, és párolt káposztát kínálunk hozzá.

Krumpligombóc elkészítése:

A zsömlét kockára vágjuk, és kevés libazsíron megpirítjuk.

A megfőtt burgonyát áttörjük, összekeverjük a liszttel, a sóval, a zsemlekockával és a tojással.

A masszából gombócokat formálunk, és sós vízben kifőzzük.


Jó étvágyat!

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL