500 ml tej
3 teáskanál vaníliás cukor
125 g rizs
300 g áfonya kompót (vagy áfonya lekvár)
3 evőkanál vaníliás pudingpor
2 evőkanál almalé
3 evőkanál cukor
1. A tejet és a 1 teáskanál vaníliás cukorral főzd meg. Ha megpuhult, tedd félre langyosra hűlni, kb. 35-40 percet vesz igénybe.
2. Az áfonya kompótot egy kis fazékban melegítsd fel. A vaníliás pudingport és az almalevet 1 teáskanál vaníliás cukorral jól keverd el, majd add az áfonyához és főzd tovább őket együtt. Ha már rottyant egyet, vedd le a tűzről és töltsd sütőformába.
3. A langyos tejberizst óvatosan öntsd az áfonyás alapra. Majd a tetejét hintsd meg cukorral.
4. Végezetül tedd meleg sütőbe, annyi ideig, míg a cukor karamellizálódik a tetején.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK