Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Luxus tejberizs: áfonyával és karamellkéreggel

Szerző:
Szabó Anna
A hét utolsó napján mindenki megérdemel egy kis kényeztetést. Töltődj fel a már megszokott klasszikus tejberizs páratlan variációjával.

Hozzávalók:

500 ml tej
3 teáskanál vaníliás cukor
125 g rizs
300 g áfonya kompót (vagy áfonya lekvár)
3 evőkanál vaníliás pudingpor
2 evőkanál almalé
3 evőkanál cukor

 

Elkészítése:

1. A tejet és a 1 teáskanál vaníliás cukorral főzd meg. Ha megpuhult, tedd félre langyosra hűlni, kb. 35-40 percet vesz igénybe.

2. Az áfonya kompótot egy kis fazékban melegítsd fel. A vaníliás pudingport és az almalevet 1 teáskanál vaníliás cukorral jól keverd el, majd add az áfonyához és főzd tovább őket együtt. Ha már rottyant egyet, vedd le a tűzről és töltsd sütőformába.

3. A langyos tejberizst óvatosan öntsd az áfonyás alapra. Majd a tetejét hintsd meg cukorral.

4. Végezetül tedd meleg sütőbe, annyi ideig, míg a cukor karamellizálódik a tetején.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL