Kolbászos burgonyaleves (8 személyre)
Hozzávalók:
- 10 dkg teaszalonna (apró kockákra vágva)
- 2 csésze lángolt kolbász (karikára vágott)
- 1,5 csésze vöröshagyma (finomra aprított)
- ½ csésze zeller (kockára vágott)
- ½ csésze sárgarépa (kockára vágott)
- 3 x 4 deci zsírmentes tyúkhúsleves
- 4 közepes burgonya (kockára vágva)
- ½ teáskanál őrölt fekete bors
- 1 babérlevél
- 1 főzőkanál pirospaprika
- 1 csésze tejföl
- só
Elkészítése:
Egy nagy leveses fazékba beleöntjük az apró kockákra vágott szalonnát, zsírját kisütjük, és a karikára vágott kolbászt megpirítjuk benne.
Hozzáadjuk a hagymát, a zellert és a sárgarépát, majd további 5-7 percig pirítsuk együtt a zöldségeket, míg a karotin ki nem sül belőlük és szép sárga nem lesz a zsír. Szórjuk meg pirospaprikával, majd öntsük hozzá a tyúkhúslevest és a burgonyát. Fűszerezzük, fekete borssal és babérlevéllel. Forraljuk fel, majd lassú tűzön addig főzzük, míg a burgonya meg nem puhul. (kb. 20 perc) Végül keverjük hozzá a tejfölt, tálalás előtt szedjük ki a babérlevelet a levesből.
Készítsd el ezt az ételt Fitt módra is!
OLVASS TOVÁBB!
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK