Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Magyaros, kolbászos burgonyaleves

Szerző:
Szabó Anna
Készíts laktató, magyaros burgonyalevest. Ha az emberes falatok nagy rajongója vagy, ezt az ételt neked találták ki.

Kolbászos burgonyaleves (8 személyre)

Hozzávalók:
- 10 dkg teaszalonna (apró kockákra vágva)
- 2 csésze lángolt kolbász (karikára vágott)
- 1,5 csésze vöröshagyma (finomra aprított)
- ½ csésze zeller (kockára vágott)
- ½ csésze sárgarépa (kockára vágott)
- 3 x 4 deci zsírmentes tyúkhúsleves
- 4 közepes burgonya (kockára vágva)
- ½ teáskanál őrölt fekete bors
- 1 babérlevél
- 1 főzőkanál pirospaprika
- 1 csésze tejföl
- só

Elkészítése:
Egy nagy leveses fazékba beleöntjük az apró kockákra vágott szalonnát, zsírját kisütjük, és a karikára vágott kolbászt megpirítjuk benne.
Hozzáadjuk a hagymát, a zellert és a sárgarépát, majd további 5-7 percig pirítsuk együtt a zöldségeket, míg a karotin ki nem sül belőlük és szép sárga nem lesz a zsír. Szórjuk meg pirospaprikával, majd öntsük hozzá a tyúkhúslevest és a burgonyát. Fűszerezzük, fekete borssal és babérlevéllel. Forraljuk fel, majd lassú tűzön addig főzzük, míg a burgonya meg nem puhul. (kb. 20 perc) Végül keverjük hozzá a tejfölt, tálalás előtt szedjük ki a babérlevelet a levesből.

Készítsd el ezt az ételt Fitt módra is!

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL