Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Mákos muri a sütőben

Szerző:
Szabó Anna
A mákos sütemény szinte magyar sajátosság. Mert bár másutt is felhasználják sütemények készítésekor, de inkább csak szórásra vagy más ízek kiemelésére. Mi azonban krémekhez, tésztákhoz egyaránt szívesen adjuk.

 

A mákmag nagyon egészséges élelmiszer, és a közhiedelemmel ellentétben teljesen ártalmatlan. Teli van B1-, B6- és B2-vitaminokkal, valamint dúskál a niacinban is. Ám ásványi anyagokból is tartalmazza a legfontosabbakat: cinket, foszfort, kalciumot, káliumot, magnéziumot és vasat. Tehát, ha eddig nem is rajongtál érte, éppen itt az ideje, hogy megszeresd, például a következő receptekkel!

{KEPGALERIA}

 

Szeretnél még több csodás mákosságot kipróbálni?
Íme, korábban megjelent receptjeink!


Mákos felfújt
kandírozott naranccsal »

 

Mákos-cseresznyés szelet »

 

Meggyes mákos »

 

Mákos óriás csiga »

 

Narancsos mákos »

 


 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL