Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Mandulatejes rizs bogyós gyümölcsökkel

Szerző:
Szabó Anna


Hozzávalók:

600 ml alacsony zsírtartalmú tej
125 g kész rizs

20 g szeletelt mandula
200 g vegyes bogyós gyümölcs
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál citromlé
1 tojásfehérje
4 evőkanál cukor

 

Elkészítése:

1. Forrald fel a tejet a rizzsel együtt, és adj hozzá egy csipetnyi sót. Szép lassan melegítsd fel, és folyamatosan keverd meg, nehogy odakapjon a tej. Főzd addig, míg meg nem puhul a rizs. Közben a mandulát pirítsd aranybarnára egy zsírtalan lábosban.

2. A bogyós gyümölcsöket mosd meg, majd keverd össze őket vaníliás cukorral és citromlével. A tojásfehérjét verd fel kemény habbá, közben lassanként add hozzá a négy evőkanál cukrot is.

3. A tojásfehérjét és a rizst nagy mozdulatokkal keverd össze, szórj rá mandulát, és tálaláskor tegyél rá bogyós gyümölcsöket.

Vissza többi tejberizses recepthez »

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL