Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Marhahúsos tésztasaláta

Szerző:
Szabó Anna

A babcérnatészta vagy celofántészta néven is ismert üvegtészta mungóbab lisztből készül. E rendkívül vékony tésztát használat előtt áztasd be forró vízbe, színe ekkor átlátszóvá válik. 

Hozzávalók:

400g marhahúsfilé
1 evőkanál szezámolaj
60ml zöldcitromlé
2 evőkanál halszósz
1 közepes fej lilahagyma (170g), vékonyra szeletelve
1 nagy sárgarépa (180g), vékonyra szeletelve
1 kígyóuborka (130g), kimagozva és vékonyra szeletelve
1 maroknyi friss korianderlevél
1 maroknyi durvára vágott friss thai bazsalikomlevél

 

Elkészítése:

1. Keverjük össze a szójaszószt az olaj felével egy közepes méretű tálban, és a húst jól forgassuk bele a páclébe.

2. A tésztát tegyük egy nagy tűzálló edénybe, öntsük le forró vízzel, és hagyjuk állni, míg épphogy megpuhul. Ezután hideg vízzel öblítsük és csepegtessük le.

3. Keverjük össze a hagymával, a sárgarépával, az uborkával és a zöldfűszerekkel. A citromlét, a szószokat és a maradék olajat keverjük össze egy tálkában.

4. Csepegtessük le a húst, majd forró grillserpenyőbe téve pirítsuk meg minden oldalát, és ízlés szerint süssük át. Lefedve pihentessük 10 percig, majd szeleteljük fel. Ezután keverjük a húst és az öntetet a tésztasalátához, és zöldcitromgerezdekkel díszítve tálaljuk.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL