Hozzávalók
- 4 db csirkecomb
- só
- Marokkói csirke fűszerkeverék.
- 10 dkg vaj
- 1 dl fehérbor
- 50 dkg cseresznye
- 1 mk fahéj
- 3-4 db szegfűszeg
- 1-2 ek méz
Elkészítés
A csirkecombok mindkét felét besózzuk, és megszórjuk a fűszerkeverékkel. Egy tepsit alaposan kivajazunk, a befűszerezett combokat egymásmellé helyezzük - a bőrös felével felfelé, majd olvasztott vajjal megkenjük.
A cseresznyét kimagozzuk, a combok köré tesszük, majd a tetejét meghintjük egy kevés őrölt fahéjjal, rácsorgatunk 1-2 evőkanál mézet, és közé szórjuk a szegfűszeget. Ezután aláöntjük a pároláshoz szükséges bort, és alufóliával lefedjük. (1 dl bor elég alá, mert párolódás közben a cseresznye is levet enged!)
Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes lángon kb. 60 percig pároljuk. Ezután a fóliát levéve szép pirosra sütjük. Ez alatt az idő alatt a combok ropogósra sülnek, de nem kell félni, a cseresznye nem ég meg.
Tálaláskor a combok mellé köretként rizst, és a cseresznyét kínáljuk.
Forrás és képek: Gizi receptjei
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK