Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Marokkói csirkecomb cseresznyével egybesütve

Szerző:
Szabó Anna
Aki szereti a sült hús, és a gyümölcs párosítását, az ebben a receptben sem fog csalódni. Csodálatos ebédet készíthetünk az egész családnak – a siker garantált.

 

Hozzávalók

- 4 db csirkecomb
- só
- Marokkói csirke fűszerkeverék.
- 10 dkg vaj
- 1 dl fehérbor
- 50 dkg cseresznye
- 1 mk fahéj
- 3-4 db szegfűszeg
- 1-2 ek méz

Elkészítés

A csirkecombok mindkét felét besózzuk, és megszórjuk a fűszerkeverékkel. Egy tepsit alaposan kivajazunk, a befűszerezett combokat egymásmellé helyezzük - a bőrös felével felfelé, majd olvasztott vajjal megkenjük.

A cseresznyét kimagozzuk, a combok köré tesszük, majd a tetejét meghintjük egy kevés őrölt fahéjjal, rácsorgatunk 1-2 evőkanál mézet, és közé szórjuk a szegfűszeget. Ezután aláöntjük a pároláshoz szükséges bort, és alufóliával lefedjük. (1 dl bor elég alá, mert párolódás közben a cseresznye is levet enged!)

Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes lángon kb. 60 percig pároljuk. Ezután a fóliát levéve szép pirosra sütjük. Ez alatt az idő alatt a combok ropogósra sülnek, de nem kell félni, a cseresznye nem ég meg.

Tálaláskor a combok mellé köretként rizst, és a cseresznyét kínáljuk.

Forrás és képek:  Gizi receptjei

 

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL