Igazán még reggelinek is megfelel a meggyes puding, főleg ha darált keksszel gazdagítjuk, de ugyanúgy kínálhatjuk hétköznapi ebéd után is, mint ahogyan egy ünnepi étkezés után sem lesz rossz megoldás. Főleg azért lehet hálás egy meggyes-csokoládés puding alaprecept, mert alkalmakként adagolhatunk hozzá más és más hozzávalókat, amelyekkel többé vagy kevésbé ünnepivé varázsolhatjuk ezt a kitűnő desszertet. Így például dúsíthatjuk a már említett darált keksszel is, de tejszínhabbal is, smarnival, sűrű csokoládéöntettel, almaszósszal, zselékockákkal, kókuszreszelékkel vagy likőrös mártással.
Hozzávalók
1 narancs
1 pohár (2 decis) meggykompót
4 kanál cukor
1 tasak vaníliáspuding
1 tasak csokoládéspuding
100 g étcsokoládé
2 X fél liter tej a pudingoknak
fahéj
kardamom
Elkészítés
A narancsot megmossuk, meghámozzuk. A meggyet kivesszük a kompótból és jól leszűrjük. A kompótléhez 1 deci vagy több vizet adunk, amennyiben majd a pudingot meg tudjuk főzni, majd ebből 6 kanállal kiveszünk és 2 kanál cukorral meg a vaníliás pudingporral összekeverjük. A megmaradt meggylevet ízesítjük fahéjjal, kardamommal meg a narancshéjával, és felforraljuk, majd utána megfőzzük benne az említett vaníliás pudingport. Amikor kész, a narancshéjakat kivesszük belőle, ám ha reszelt volt és nem hámozott, akkor a narancs héja benne is maradhat. Keverünk bele ezután meggyszemeket, lehűtjük, úgy hogy közben kevergetjük. Ez lesz a meggyes puncs.
Az étcsokoládét darabokra törjük. 6 kanál tejet, 2 kanál cukrot és a csokoládés pudingport összekeverjük. A megmaradt tejet felforraljuk, levesszük a tűztől, beletesszük a csokoládé darabokat és jól elkeverjük. Ezután visszatesszük az edényt a tűzre és megfőzzük benne a csokoládés pudingot. Amikor kész, ezt a pudingot poharakba öntjük, és a tetejükbe adagolunk a meggyes puncsból, erre pedig meggyszemeket rakunk a kompótból.
Tejszínhabot is tehetünk a desszert tetejére, de maradhatunk a klasszikus változatnál is, amelyik a kompótból kivett meggyszemekkel végződik.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK