Hozzávalók:
40dkg lencse
Arasznyi kígyóuborka
15dkg koktélparadicsom, cikkekre vágva
5db retek, gyufaszálnyi csíkokra vágva
2db sárgarépa, apró kockákra vágva
2 szál újhagyma, finomra aprítva
1 fej vöröshagyma, finomra aprítva
1 evőkanál finomra vágott petrezselyem
Az öntethez:
2 evőkanál sáfrányos szekliceolaj (vagy repceolaj)
4 evőkanál almaborecet
Só és frissen őrölt fekete bors
Elkészítése:
1. A lencsét egy nagy lábasba tesszük, és annyi sós vízben, amennyi ellepi, felforraljuk. A lángot közepesre állítjuk, a lencsét lefedjük, és 30-40 perc alatt lassan puhára főzzük, majd jól lecsöpögtetjük.
2. Az uborkát meghámozzuk, hosszában elfelezzük, magját kikaparjuk, és a zöldséghúst kis kockákra vágjuk. Egy nagy edényben az uborkát a lencsével, a paradicsommal, a retekkel, a sárgarépával és a hagymákkal összekeverjük. Az apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk.
3. A sáfrányos szekliceolajból és az ecetből öntetet készítünk, és sóval, borssal ízesítjük. A mártást a lencsesalátára öntjük, és alaposan összeforgatjuk. A salátát porcsin- és salátalevélágyon külön tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK