Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Mennyei édességek sütés nélkül

Szerző:
Szabó Anna
Nyár lévén – pláne, ha tombol a kánikula – nem biztos, hogy mindig szívesen kapcsoljuk be a sütőt, ha valami finom desszertre vágyunk. Ilyenkor jó, ha van otthon egy csomag babapiskóta vagy háztartási keksz és még néhány hozzávaló, melyek segítségével isteni édességet varázsolhatunk az asztalra.

.

 

Tiramisu


Hozzávalók

1m5 csomag babapiskóta (ha lehet, Manner)
2 tojás
11 dkg cukor
2 adag közepes erősségű feketekávé
250 g mascarpone sajt
rumaroma ízlés szerint

Elkészítés

A tojássárgákat a cukor felével keverd habosra, majd add hozzá a mascarponet. Alaposan keverd el, hogy csomómentes legyen. A tojásfehérjéket verd fel kemény habbá, majd óvatosan adagold a sajtos krémhez, vigyázva, hogy össze ne törjön. A kávéhoz keverj egy kis rumaromát és egy kis cukrot.


Egy lapos üvegedénybe rakd le az első réteg krémet. Ezután a piskóta következik, melyet egy pillanatra belemártottál a kávéba. Úgy helyezd a krémre, hogy a kávés fele kerüljön felülre. Rakosgasd szépen a rétegeket, míg el nem fogynak a hozzávalók, majd a tetejére krém kerüljön. Díszítésként megszórhatod egy kis kakaóval. Hagyd fél napig állni a hűtőszekrényben, hogy jól összeérjenek az ízek.

konyhafortélyok konyha gasztro gasztronómia
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL