Hozzávalók
- 50 dkg eper
- 15 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 3 db tojássárgája
- 2 ek vaníliás pudingpor (vagy 1 ek liszt)
- 1 mk őrölt fahéj
- 1 marék mentalevél
- gyömbér (kb. 2 cm-es darab)
- 2 dl tejszín
- 1 l víz
Elkészítés
Az epret alaposan mossuk meg, daraboljuk fel. Öntsük fel vízzel, majd adjunk hozzá 10 dkg cukrot, a vaníliás cukrot, a mentalevelet, az őrölt fahéjat, és főzzük kb. 10 percig. Ezután vegyük le a tűzről, majd botmixerrel pépesítsük. A tojások sárgáját keverjük simára a maradék cukorral, a pudingporral, és a tejszínnel.
Tegyük vissza a leturmixolt levest a tűzre, majd amikor már forr, állandó keverés mellett csorgassuk hozzá a tojásos, pudingos, tejszínes keveréket. Ezután vegyük kisebbre a lángot, kevergetve főzzük még 2-3 percig, majd vegyük le a tűzről, és szűrjük át egy szitán. (Azért kell átszűrni, hogy az összeturmixolt menta ne kerüljön a levesbe, és szép selymes legyen.)
Mentás hab hozzávalói
- 3 db tojásfehérje
- 1 ek kristálycukor
- 1 cs vaníliás cukor
- mentalevél (ízlés szerint)
Elkészítés
A tojásfehérjét egy csipet sóval kezdjük el habbá verni, és amikor már kezd kifehéredni, adjuk hozzá először a vaníliás cukrot, majd a kristálycukrot, és végül az apróra vágott mentalevelet is. Ezután addig verjük tovább, amíg jó kemény habot kapunk.
Egy edénybe forraljunk fel kb. 1 liter vizet, és szaggassuk bele kanállal a keményre vert tojáshabot. Többször átfordítva főzzük keményre, majd szedjük ki egy szűrőbe és csepegtessük le.
Tálaláskor a langyosra hűtött levest merjük tányérba, majd helyezzük rá a lecsepegtetett mentás habocskákat és úgy kínáljuk!
Forrás és képek: Gizi receptjei
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK