Hozzávalók
- 40 dkg zöldborsó
- 1 kisebb póréhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor menta
- 2 dkg vaj
- 2 ek étolaj
- 1 dl főzőtejszín
- 1 liter zöldség alaplé
- só
- őrölt fehér bors
- szerecsendió
Elkészítés
A póréhagymát vékonyan szeleteljük fel, a fokhagymát vágjuk apróra. A vajat és az olajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá a vékonyra szeletelt póréhagymát és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, futtassuk meg, majd tegyük bele a zöldborsót is. Keverjük alaposan össze, és pár percig pároljuk. Végül ízlés szerint szórjuk meg őrölt borssal, és egy csipet szerecsendióval, majd öntsük fel a zöldség alaplével. Ezután sózzuk, és forraljuk fel, majd a hőfokot mérsékelve addig főzzük, míg a borsó megpuhul.
Amikor a borsó már puha, vegyük le a tűzről és csipkedjük bele a mentaleveleket. Botmixerrel pépesítsük, majd keverjük hozzá a tejszínt. Tegyük vissza a tűzre és kevergetve melegítsük forráspontig, majd zárjuk el a gázt és tálalásig tartsuk melegen.
Forrás és képek: Gizi receptjei
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK