Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Miért szeretjük annyira az uborkát?

Szerző:
Szabó Anna
Szilárd, ropogós, tömör - egy zöldség csúcsformában! Az uborka 95 százalékban vízből áll, frissítő hatású és alacsony kalóriatartalmú. 

Semmi sem veri a gin-tonikot uborkával - legfőképp koktéluborkával. Ez a nevével ellentétben nem kerül bele az italba, csupán nassoljuk mellé.
Körülbelül akkora, mint egy olajbogyó, ezért a legkisebb uborkafajtaként tartjuk számon. A héja zöld és világos foltok vannak rajta.

A legnépszerűbb fajtát általában üvegházakban termesztik, ezért egész évben kapható. Egyenes vagy enyhén hajlított, hosszúkás alakú. A héja viszonylag vastag és enyhén fényes. Ez az uborka gyakorlatilag nem tartalmaz magokat, ezért ideális nyersételként. A mag nélküli uborkát a héjával érdemes igazán fogyasztani, mivel az értékes összetevőket tartalmaz. Salátaként is fogyasztható, hideg levesekben vagy italokhoz is kiváló.

A klasszikus, avagy savanyú uborkát még éretlen korában szüretelik le. Különleges fajta a Cornichon de Paris, amelyet kifejezetten pácolásra használnak változatos fűszerekkel és sóval a különböző ízek létrehozásához.

A csemegeuborka ezzel szemben kisebb és vastagabb, az íze is intenzívebb és aromásabb. Kemény, kissé szúrós héja van, tzatziki készítéséhez kiváló. A snack uborka kicsi és ideális étkezések közötti nassolnivalónak. Mivel korán szedik le, bébi- vagy miniuborkaként is hivatkoznak rá.

 

 

uborka zöldség nassolás
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL