Semmi sem veri a gin-tonikot uborkával - legfőképp koktéluborkával. Ez a nevével ellentétben nem kerül bele az italba, csupán nassoljuk mellé.
Körülbelül akkora, mint egy olajbogyó, ezért a legkisebb uborkafajtaként tartjuk számon. A héja zöld és világos foltok vannak rajta.
A legnépszerűbb fajtát általában üvegházakban termesztik, ezért egész évben kapható. Egyenes vagy enyhén hajlított, hosszúkás alakú. A héja viszonylag vastag és enyhén fényes. Ez az uborka gyakorlatilag nem tartalmaz magokat, ezért ideális nyersételként. A mag nélküli uborkát a héjával érdemes igazán fogyasztani, mivel az értékes összetevőket tartalmaz. Salátaként is fogyasztható, hideg levesekben vagy italokhoz is kiváló.
A klasszikus, avagy savanyú uborkát még éretlen korában szüretelik le. Különleges fajta a Cornichon de Paris, amelyet kifejezetten pácolásra használnak változatos fűszerekkel és sóval a különböző ízek létrehozásához.
A csemegeuborka ezzel szemben kisebb és vastagabb, az íze is intenzívebb és aromásabb. Kemény, kissé szúrós héja van, tzatziki készítéséhez kiváló. A snack uborka kicsi és ideális étkezések közötti nassolnivalónak. Mivel korán szedik le, bébi- vagy miniuborkaként is hivatkoznak rá.
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK