Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Mikulásra várva - A legjobb Mikulás sütemények

Szerző:
Szabó Anna
Ablakod halkan kinyílik, és a csizmád ajándékokkal lesz tele. Hamarosan megtudhatod, hogy idén milyen voltál, milyen ajándékot érdemelsz! Ám a Télapót nem illik üres kézzel várni - tarts velünk és várjuk együtt finomabbnál finomabb süteményekkel!

 

{KEPGALERIA}

 

 

Mikuláscsizma

Hozzávalók

A forma kikenéséhez:
Rama
A lekenéshez:
2 db tojássárgája
A díszítéshez:
1 db tojásfehérje
12,5 dkg porcukor
A tésztához:
25 dkg finomliszt
6 dkg kristálycukor
1 csipet só
1 db tojás
12,5 dkg Rama

Elkészítés


A lisztet, a margarint, a cukrot, a sót és a tojást összegyúrjuk, majd fóliába csomagolva, 60 percre hűvös helyre tesszük. A tésztát két réteg háztartási fólia között, kb. 1/2 cm vastagságúra kinyújtjuk.

A csizma körvonalát pauszpapírral átrajzoljuk és kivágjuk. Az elkészült sablont a tésztára helyezzük és körbeszeljük. A tésztából összesen 4 csizmát lehet kivágni. Két csizmát egymás mellé helyezünk a sütőpapírral kibélelt sütőlapra. Margarinnal bekenünk két sütőpapír-csíkot (8x20 cm) és a bekent oldalt kifelé fordítva feltekerjük azokat. Egy-egy papírtekercset ráhelyezünk a két csizma szárára. A másik két csizmát felülről ráhelyezzük a papírtekercsekre, majd a széleket enyhén összenyomjuk. Az egészet bekenjük tojássárgájával. A csizma sarkait és ráncait a kés tompa élével karcoljuk be. A maradék tésztából kis formákat alakítunk ki és szintén a sütőlapra helyezzük. 200 °C-ra előmelegített sütőben, kb. 15-20 percig sütjük. Ha megsült, a sütőpapírtekercseket eltávolítjuk és a csizmát hűlni hagyjuk.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL