Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Mikulásra várva - A legjobb Mikulás sütemények

Szerző:
Szabó Anna
Ablakod halkan kinyílik, és a csizmád ajándékokkal lesz tele. Hamarosan megtudhatod, hogy idén milyen voltál, milyen ajándékot érdemelsz! Ám a Télapót nem illik üres kézzel várni - tarts velünk és várjuk együtt finomabbnál finomabb süteményekkel!

 

{KEPGALERIA}

 

 

Fűszeres omlós teasütemény

Hozzávalók

50 dkg Rama margarin
22 dkg porcukor
67,5 dkg finomliszt
7,5 dkg rizsliszt
1 teáskanálnyi fűszerkeverék, (fahéj, szerecsendió keveréke, esetleg mézeskalács fűszer)
36 db szegfűszeg
2 evőkanálnyi finomított kristálycukor

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt alacsony hőmérsékletre. Egy nagyobb tálban keverjük össze a margarint és a porcukrot, amíg könnyű és levegős masszát kapunk. Keverjük bele a lisztet és a fűszerkeveréket, majd kézzel formázzuk szilárd állagúvá. Gyúrjuk tovább egy kilisztezett nyújtódeszkán addig, amíg lágy tésztát kapunk.

Vágjuk két részre a tésztát, fedjük le, és tegyük hűtőbe 30 percre. Nyújtsuk ki a tészta felét két sütőpapír között 1 cm vékonyra, majd egy 6 cm-es átmérőjű, fodros szélű formával szaggassunk belőle korongokat. A maradék tésztát gyúrjuk össze, majd nyújtsuk ki, és ugyanúgy szaggassuk ki.

Helyezzük a korongokat margarinnal vékonyan kikent sütőlapra egymástól 3 cm-es távolságra. Mindegyik közepébe nyomjunk egy-egy szegfűszeget. Szórjuk meg a finomított kristálycukorral, a tészta másik felét is hasonlóképpen készítsük el. Süssük lassú tűzön kb. 30 percig, amíg ki nem világosodik a színe. Hagyjuk 5 percig a sütőlapon, majd helyezzük sütőrácsra és hagyjuk kihűlni.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL