Hozzávalók:
-1000g sertés comb.
-300g nyers füstölt kolozsvári szalonna.
-4dl száraz vörösbor (Egri Bikavér)
-450g sűrített paradicsom (Arany Fácán)
-fekete bors
-1-2db szerecsendió
-só
-1000g makaróni
-400g sajt (Trappista vagy Pannónia)
Elkészités:
A hentesnél próbáld meg a kolozsvári szalonnát és a húst együtt ledaráltatni, így jelentős időt spórolhatsz meg. A ledarált húst tedd bele egy edénybe, öntsd rá a vörösbort és a paradicsom pürét, és ezután kezd el főzni kis lángon. Vigyázz könnyen leragad, ezért időnként kevergetni kell. Ahogy forrni kezd, add hozzá a szerecsendiót és a fűszereket ízlés szerint. Miután megfőtt a massza, keverd össze, a kifőzött tésztával, és kb. 15percig, hagyd állni. Tálaláskor reszelj sajtot a tetejére.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
OLVASS TOVÁBB!
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK