Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Mindenki kedvence: a polenta!

Szerző:
Szabó Anna
A puliszka, vagy ahogyan jobban ismerik, polenta, sok hagyományos konyhában jelen van és a világ legtöbb nyelvén ismerik. Édesen vagy sósan egyaránt finom, cukorral, fahéjjal vagy lekvárral reggelire kitűnő, ebédre pedig gombás ragú vagy gulyás mellé, zöldsalátával vagy egy pikáns szósszal egészen ünnepélyes étel lesz.

 

{KEPGALERIA}

 

 

Gorgonzolás polenta


Hozzávalók

5 csésze tyúkhúsleves
2 csésze polenta
fél csésze morzsolt gorgonzola sajt
tejföl
só, bors

Elkészítés

A tyúkhúslevest felforraljuk és fokozatosan hozzáadjuk a polentát, óvatosan kevergetve nehogy csomós legyen. Fedőt teszünk a lábasra és megfőzzük a kását lassú tűzön. Folyamatosan kevergessük, míg a polenta nem lesz kompakt és puha. Főzés közben adhatunk még hozzá tyúkhúslevest, ha szükség lenne rá. A főzés körülbelül 10 percig tart. Ezután levesszük a tűzről, hozzáadjuk a gorgonzolát meg a tejfölt és finomra kikeverjük. Sózzuk, borsozzuk.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL